HTML

Támogatóink

 

Kedves Látogató!

Ha bármilyen formában támogatnád a rendezvényünket, keress meg minket
emailben az odalokott@gmail.com vagy a
+36 20 395 9540 -es telefonszámon.

Köszönettel: O.K. csapat

Hogy mi is ez?

Széles a Dunántúl, van benne egy Veszprém. Csípünk minden cimborát, szókra kész a szánk. Így szállnak a széllel a versként megírt esszék. Csak addig kiabálunk, míg a szájunk széle ráng.

Majd' havi rendszerességgel összegyűlik Veszprém apraja és nagyja, hogy meghallgassák az adott témára írt műveket. Kérdés, hogy nevezhetjük-e ezt egyszerű versfelolvasásnak? Az Amerikából indult sokszor (tévesen) raphez hasonlított műfaj valóban egyszerű, de nem csak felolvasás. A slam poetry a spoken word versenybe ágyazott formája. Akinek mond valamit az intonáció és a nyelvi humor, az rá fog tapintani a slam poetry műfaj ízére. De ha te mégsem vagy járatos ezekben, az sem baj! Csak mutasd meg mit tudsz! Itt akárki felszólalhat, kötöttségek nélkül. Nálunk bárki megmondhatja a frankót és a taps sem marad el.

2009 áprilisában indult útjára a veszprémi slam. Célunk az egész város megszólítása, 0-99 éves korig. 2011 szeptembere óta lettünk odaLÖKött KÖLtészet. A műfaj határait kibővítettük. Simán belefér az egyszerű versfelolvasás és az akrobatikus rímfaragás is.

A slam poetry egy retorikus elemekkel élő, élő szavú költészet, ahol bárkiből lehet költő, hozzá nem kell más csak töltő; toll a másnak ékére rója; Trója trónját meg ülheti bárki; nem taszít senkit ki a Bárka; ez nem egy üres bár csak; hanem hol pre-szóban a pultra rácsapsz.

A témára írt legsikeresebb műveket és a tíz szavas verseny nyerteseit könyv nyereménnyel jutalmazzuk.

Törzshelyünk már jó ideje nincs. Vándor életmódot folytatunk, csillag a paplanunk, út pora a párnánk. Jó ideig otthont adott a rendezvénynek a Skorpió Irish Pub, a Cimbora kisvendéglő. Megfordultunk az Oli e Gino étteremben és a város sok más pontján is. Hálával tartozunk minden eddigi és jövőbeli házigazdánknak. Amennyiben te is szívesen befogadnál minket, várjuk jelentkezésedet.

Várunk mindenkit szeretettel.

Facebook

Írj verset "klausztrofóbiás a macskám" végszóval

2013.03.11. 11:26 :: mateutja

klausztrofob_web.jpg_499x707

Az odaLÖKött KÖLtészet versíró pályázatot hírdet.

Írj verset, ami úgy végződik, hogy "klausztrofóbiás a macskám".

Írd meg, és küldd el nekünk a klausztrofobiasamacskam@gmail.com e-mail címre és töltsd fel a facebook oldalunkra videó vagy szöveg formájában.

A legjobb alkotások jutalma:

  • 3. hely: odaLÖKött KÖLtészet logóval dízsített kávés bögre.
  • 2. hely: Kilenc válogatott verses kötet, klasszikus és mai írók tollából
  • 1. hely: Valamint egy profi portfólió fotózás Molnár László fotográfus felajánlásával

A beküldött alkotások elbírálása szakmai zsűri bevonásával történik. Esélyeidet növelheted azzal, hogy minél több lájkot gyűjtesz. Formai, terjedelmi és tartalmi megkötés nincs. Az eredmény hirdetés az ápsirilisban megtartott költészeti estünkön lesz.

A zsűri tagjai:

  • TG (Tengler Gergő), alias Napherceg. Törzsgyökeres slammer, Siklós és Pécs színeit képviseli. Stílusa és előadói tapasztalata kiszimatolja a verslábakat.
  • Kilián László. A Művészetek Háza Veszprém igazgató-helyettese és irodalmi referense. Nemrég megjelent Tengeri című regénye. Olvassa a szavaitokat.
  • Kovács Gábor. A Pannon Egyetem irodalom tanára. Nyílt, közvetlen és jó előadó. Minden kérdésre válaszol.
  • Ladányi István. Szintén az egyetem irodalom tanára. Az általa szervezett Trialógusok alkalmával sok élő írót és költőt ismerhettünk meg. Itt az ideje hogy téged is felfedezzünk.

A beküldési határidő: 2013. április 11. Az eredmény hirdetés időpontja még nem ismert. Erről mindenkit időben értesíteni fogunk.

A beküldött pályaműveket a blogban "klausztrofóbiás a macskám" cimkével találhatjátok meg. Illetve az erre a célra létrehozott albumban.

Szólj hozzá!

Címkék: vers pályázat slam poetry klausztrofóbiás a macskám klausztrofóbiás odalökött költészet

A bejegyzés trackback címe:

https://odalokott.blog.hu/api/trackback/id/tr755127092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása