HTML

Támogatóink

 

Kedves Látogató!

Ha bármilyen formában támogatnád a rendezvényünket, keress meg minket
emailben az odalokott@gmail.com vagy a
+36 20 395 9540 -es telefonszámon.

Köszönettel: O.K. csapat

Hogy mi is ez?

Széles a Dunántúl, van benne egy Veszprém. Csípünk minden cimborát, szókra kész a szánk. Így szállnak a széllel a versként megírt esszék. Csak addig kiabálunk, míg a szájunk széle ráng.

Majd' havi rendszerességgel összegyűlik Veszprém apraja és nagyja, hogy meghallgassák az adott témára írt műveket. Kérdés, hogy nevezhetjük-e ezt egyszerű versfelolvasásnak? Az Amerikából indult sokszor (tévesen) raphez hasonlított műfaj valóban egyszerű, de nem csak felolvasás. A slam poetry a spoken word versenybe ágyazott formája. Akinek mond valamit az intonáció és a nyelvi humor, az rá fog tapintani a slam poetry műfaj ízére. De ha te mégsem vagy járatos ezekben, az sem baj! Csak mutasd meg mit tudsz! Itt akárki felszólalhat, kötöttségek nélkül. Nálunk bárki megmondhatja a frankót és a taps sem marad el.

2009 áprilisában indult útjára a veszprémi slam. Célunk az egész város megszólítása, 0-99 éves korig. 2011 szeptembere óta lettünk odaLÖKött KÖLtészet. A műfaj határait kibővítettük. Simán belefér az egyszerű versfelolvasás és az akrobatikus rímfaragás is.

A slam poetry egy retorikus elemekkel élő, élő szavú költészet, ahol bárkiből lehet költő, hozzá nem kell más csak töltő; toll a másnak ékére rója; Trója trónját meg ülheti bárki; nem taszít senkit ki a Bárka; ez nem egy üres bár csak; hanem hol pre-szóban a pultra rácsapsz.

A témára írt legsikeresebb műveket és a tíz szavas verseny nyerteseit könyv nyereménnyel jutalmazzuk.

Törzshelyünk már jó ideje nincs. Vándor életmódot folytatunk, csillag a paplanunk, út pora a párnánk. Jó ideig otthont adott a rendezvénynek a Skorpió Irish Pub, a Cimbora kisvendéglő. Megfordultunk az Oli e Gino étteremben és a város sok más pontján is. Hálával tartozunk minden eddigi és jövőbeli házigazdánknak. Amennyiben te is szívesen befogadnál minket, várjuk jelentkezésedet.

Várunk mindenkit szeretettel.

Facebook

UtcaZene Textuál

2014.07.06. 16:37 :: mateutja

UtcaZene2014_fb_dfa9l2d.jpg_500x184

UtcaZene Akusztik - odaLÖKött KÖLtészet - Slam Poetry Veszprém

Slam Poetry Veszprémben. Az UtcaZene minden napján. Pár perces igazságok úgy, ahogy eddig csak gondoltad, de szóban megfogalmazni még sose merted. Mély elmélkedések és csattanós történetek egy mikrofon mögött. Egyedi stílusú prózák és versek könnyed előadásmódban, extra gitáros kísérettel. Megéri(nt)? Nem kérdés.

Gitár: Varga Richard, Slamerek: Éltető Erzsébet, Nemesi Zsófia, Balog Gábor AirWay, Fülöp András Gyula, Kotroczó Máté MAteDon, Tóth Roland, Tóth Szabolcs Executor. És te csatlakozol?

Veszprém városában 2009 óta működünk, mint slam poetry alakulat. Idén ünnepeltük öt éves fennállásunkat. Már tavaly is kint voltunk az utcazenén, de csak amolyan gerilla módszerekkel, saját erőből, támogatások és valódi színpad nélkül. Idén azonban miénk a nagyszínpad!

A napi egy órás műsorban egy szál gitáros zeneszámok és slam poetry előadások követik egymást. A zenés előadásról Varga Richárd gondoskodik, a slam szövegeket pedig az odaLÖKött KÖLtészet poétái hozzák magukkal. A műsoridőnkben lehetősége lesz a közönségnek is arra, hogy saját írását, versét, slam szövegét bemutassa, ugyanúgy ahogy mi is tesszük, hiszen szabad a mikrofon mindenkinek.

2014. július 23., 24., 25., 26.
19:00 - 20:00 Óváros tér, Veszprém

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://odalokott.blog.hu/api/trackback/id/tr616478071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása