HTML

Támogatóink

 

Kedves Látogató!

Ha bármilyen formában támogatnád a rendezvényünket, keress meg minket
emailben az odalokott@gmail.com vagy a
+36 20 395 9540 -es telefonszámon.

Köszönettel: O.K. csapat

Hogy mi is ez?

Széles a Dunántúl, van benne egy Veszprém. Csípünk minden cimborát, szókra kész a szánk. Így szállnak a széllel a versként megírt esszék. Csak addig kiabálunk, míg a szájunk széle ráng.

Majd' havi rendszerességgel összegyűlik Veszprém apraja és nagyja, hogy meghallgassák az adott témára írt műveket. Kérdés, hogy nevezhetjük-e ezt egyszerű versfelolvasásnak? Az Amerikából indult sokszor (tévesen) raphez hasonlított műfaj valóban egyszerű, de nem csak felolvasás. A slam poetry a spoken word versenybe ágyazott formája. Akinek mond valamit az intonáció és a nyelvi humor, az rá fog tapintani a slam poetry műfaj ízére. De ha te mégsem vagy járatos ezekben, az sem baj! Csak mutasd meg mit tudsz! Itt akárki felszólalhat, kötöttségek nélkül. Nálunk bárki megmondhatja a frankót és a taps sem marad el.

2009 áprilisában indult útjára a veszprémi slam. Célunk az egész város megszólítása, 0-99 éves korig. 2011 szeptembere óta lettünk odaLÖKött KÖLtészet. A műfaj határait kibővítettük. Simán belefér az egyszerű versfelolvasás és az akrobatikus rímfaragás is.

A slam poetry egy retorikus elemekkel élő, élő szavú költészet, ahol bárkiből lehet költő, hozzá nem kell más csak töltő; toll a másnak ékére rója; Trója trónját meg ülheti bárki; nem taszít senkit ki a Bárka; ez nem egy üres bár csak; hanem hol pre-szóban a pultra rácsapsz.

A témára írt legsikeresebb műveket és a tíz szavas verseny nyerteseit könyv nyereménnyel jutalmazzuk.

Törzshelyünk már jó ideje nincs. Vándor életmódot folytatunk, csillag a paplanunk, út pora a párnánk. Jó ideig otthont adott a rendezvénynek a Skorpió Irish Pub, a Cimbora kisvendéglő. Megfordultunk az Oli e Gino étteremben és a város sok más pontján is. Hálával tartozunk minden eddigi és jövőbeli házigazdánknak. Amennyiben te is szívesen befogadnál minket, várjuk jelentkezésedet.

Várunk mindenkit szeretettel.

Facebook

Az első

2011.10.01. 15:04 :: mateutja

2011. szeptember 28-án lezajlott idei első slam poetry – estünk, amelynek a Szél-sebes-ég szolgált témául. Irodalmi rendezvényünk egy beszélgetéssel kezdődött, amelyet Csapody Kinga tanár, kritikus, irodalmi programszervező vezetett két meghívott vendégünk, Bárdos Deák Ágnes, író, énekesnő, dalszövegíró és K. Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő, kritikus, vizuális művész között. A beszélgetésbe azonban a közönség is aktívan részt vett, és hangoztatta véleményét többek között erről a műfajról, annak lényegéről, céljáról.

Mielőtt az indulatok elszabadultak volna, megkezdődött a műsor. Olyan művek hangoztak el, amelyek igyekeztek kiaknázni a téma adta lehetőségeket. Voltak köztük komolyak, elgondolkodtatók, de akadtak olyanok is, amelyek nem szenvedtek hiányt a humorból, és mosolyt csaltak a közönség arcára. A közönség szavazatai alapján a kötött témában megtartott versenyt Elekes Csaba (alias DZ) nyerte meg, rögtönzött freestyle szóáradatával.

A tízszavas versenyben már senki nem fogta vissza magát. A bátraknak olyan szavakból kellett verset faragni, mint póniló, Dunaújváros, apátia, cimbora, antidepresszáns…Olyan ritmusos szövegek születtek, amelyen a közönség csak ámult és bámult. A tízszavas versenyt meghívott vendégünk nyerte, K. Kabai Lóránt.

Az est tehát jó hangulatban telt, és ahogy közeledett az éjfél, a SZÉL is olyan SEBESen fújta ki az embereket az utcára, akik hazafelé sétálva a csillagos ÉG felé emelték tekintetüket…

Ha kíváncsiak vagytok hogy festett az este, hamarosan képet kaphattok róla, valamint az elhangzott versekből is idézünk nektek.

Írta: Tokos Bianka

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://odalokott.blog.hu/api/trackback/id/tr393270052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: „a fekete pólós tag a végén…” 2011.10.10. 13:53:03

volt nekem egy nevem, elfelejtettem. szorongtam sokat, bemerevedtem. szedtem rá gyógyszert, cipralexet, megfosatott rendesen az antidepresszáns, potenciámat szétverte a hali-gali-tettestárs, úgyhogy hónapokig fel sem állt a póniló, tóth kriszta azt mon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása